X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

MAEIE explică motivele blocării unioniștilor la frontieră

29 aug. 2018,, 16:50   Politică
3880 3

Ministerul de Externe de la Chișinău a reacționat la cazul unioniștilor români blocați timp de o zi la frontiera cu Republica Moldova, notează Noi.md.

Într-o declarație de presă, autoritățile precizează că autoritățile regretă acest incident și explică ce a determinat îngrădirea accesului pentru cetățenii români.

„Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene regretă situația creată zilele trecute la frontiera dintre Republica Moldova și România, în urma căreia un grup de cetățeni români au intrat cu întîrziere în țara noastră. Este un caz izolat, care a avut loc din cauza dificultăților de ordin tehnic în Sistemul Informațional al Poliției de Frontieră, precum și al comportamentului inadecvat al unor cetățeni”, se arată în declarația MAEIE.

Totodată, instituția subliniază că nu există niciun motiv pentru a îngrădi sau limita accesul în Republica Moldova al cetățenilor din România.

„MAEIE reiterează pe această cale ferma hotărîre de a respecta neabătut angajamentele asumate în cadrul Acordului de asociere cu Uniunea Europeană, precum și normele internaționale în vigoare privind libera circulație a cetățenilor”, se mai arată în declarație.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?