Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

MAEIE, despre votul parlamentarilor moldoveni din APCE

25 iun. 2019,, 20:45   Politică
3741 1

Votul din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) a demnitarilor moldoveni nu reprezintă poziția statului sau a Guvernului și are caracter individual. Asta transmite purtătătorul de cuvînt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Alexandru Roitman.

„Votul parlamentarilor în cadrul APCE are un caracter individual şi nu reprezintă poziția Guvernului sau a statului. Mai mult ca atît, Executivul nu deţine prerogative pentru a recomanda parlamentarilor să voteze într-o manieră sau alta”, precizează Roitman, scrie agora.md.

Amintim că Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a votat, în noaptea de luni spre marţi, un text ce face posibilă revenirea Rusiei în această instanță, după cinci ani de criză.

Delegația Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a fost formată din trei deputați. Printre cei care au votat în favoarea acestei decizii au fost și deputații Vlad Batrîncea (PSRM) și Andrei Năstase (PPDA).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?