X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

MAEIE a explicat problemele cu admiterea forțelor de menținere a păcii ruși în Transnistria

22 iul. 2022,, 16:20   Politică
3942 0

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova a confirmat că Chișinăul nu a permis intrarea pacificatorilor ruși pe teritoriul nerecunoscutei Republici Moldovenești Tansnistrene (RMN). Secretarul de presă al MAEIE al Moldovei, Daniel Vodă, a explicat problemele cu admiterea prin cazurilde intrare ilegală a unor militari ruși, relatează RBC.

Potrivit lui Vodă, Moldova nu a împiedicat rotația contingentului forțelor ruse de menținere a păcii în Transnistria, totuși intrarea a fost refuzată unor militari în particular. „Partea moldovenească a interzis intrarea ofițerilor așa-numitului Grup Operațional al Forțelor Ruse, formațiune care încalcă neutralitatea și se află ilegal pe teritoriul Republicii Moldova”, a spus el.

Purtătorul de cuvînt al MAEIE a spus că instituția confirmă poziția autorităților moldovenești cu privire la necesitatea retragerii trupelor ruse din țară și lichidării depozitelor de muniții.

Anterior, Alexei Polishchuk, directorul Departamentului II CSI al Ministerului de Externe al Rusiei, a declarat că trupele de menținere a păcii care se îndreptau spre Transnistria au fost reținute pe aeroportul din Chișinău. Moscova a considerat astfel de acțiuni ca fiind neprietenoase.

Forțele de menținere a păcii ruse sînt staționate în Transnistria de la sfîrșitul fazei active a conflictului din 1992, în care și-au pierdut viața aproximativ o mie de oameni. Tot în regiune se află și Grupul Operativ al Forțelor Ruse, care asigură paza depozitelor de muniții rămase din perioada sovietică.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?