Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

MAE-ul român, reacţie la delarația lui Medvedev: Retorică falsă

26 iun. 2022,, 15:50   Politică
3735 0

Ministerul Afacerilor Externe din România a reacționat, duminică 26 iunie, într-o precizare de presă după ce Dmitiri Medvedev a scris pe canalul său de Telegram că nu există o altă cale de aderare la UE a Republicii Moldova decît prin crearea unei noi Românii Mari.

”Declarațiile lui Dmitri Medvedev, subsecvente deciziei istorice a Consiliului European din 23-24 iunie privind acordarea statutului de stat candidat la aderarea la UE pentru Republica Moldova și Ucraina, fac parte din retorica falsă, cu care ne-am obișnuit deja, a Kremlinului, propagată în Republica Moldova atît înainte, cît și după agresiunea ilegală, nejustificată și neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei”, se arată într-o precizare de presă, transmite ziare.com.

Acordarea statutului de stat candidat pentru Republica Moldova este o decizie corectă se arată în documentul citat.

”Reacția menționată indică, pe lîngă un mare grad de frustrare, un lucru cert: decizia Consiliului European de a acorda statutul de stat candidat pentru Republica Moldova este o decizie corectă și reprezintă o realizare cu adevărat istorică, o reconfirmare a vocației și orientării europene ale Republicii Moldova și cetățenilor săi”, potrivit mae.ro.

Acestă decizie reprezintă, pe de o parte, inițierea drumului ireversibil spre integrarea deplină a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, acolo unde îi este locul și, pe de altă parte, o nouă confirmare a valorii strategice a politicii de extindere a Uniunii, arată MAE.


Ce a spus Medvedev

Aderarea Moldovei la UE este posibilă, nu direct, ci prin crearea „noii Românii Mari”, a spus vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, conform Tass.

„Moldova a intrat în coada lungă de aderare la UE, întinsă de-a lungul deceniilor. Bon voyage! Dar vor mai devreme!

De aceea, există o altă modalitate de a obţine aderarea la UE: crearea unei noi Românii Mari”, a spus politicianul pe canalul său Telegram, răspunzînd unei întrebări a TASS cu privire la cît de curînd ar putea avea loc aderarea Republicii Moldova la Uniune.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?