X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

MAE a Federației Ruse a condamnat acțiunile autorităților din Moldova

24 mai. 2019,, 09:50   Politică
11266 7

Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse a condamnat noua creștere a obstacolelor artificiale la intrarea cetățenilor ruși în Moldova, menționînd că astfel de acțiuni ale Chișinăului nu contribuie la dezvoltarea constructivă a relațiilor ruso-moldovenești.

Despre acest lucru a declarat în cadrul unui briefing la Moscova reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Maria Zaharova, transmite Noi.md.

"Observăm o nouă creștere a obstacolelor artificiale din partea autorităților moldovenești create vizitelor în această țară a cetățenilor ruși. Și nu este vorba despre reprezentanți ai structurilor de stat. De exemplu, pe 15 mai, a fost reținut pe aeroportul din Chișinău "pentru convorbiri" Alexei Liubțov, directorul Centrului de Resurse pentru Tineret din Rusia. Și aceasta în ciuda faptului că Ambasada Rusiei a informat Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova despre vizita sa. Fără nici un motiv clar, șefului Comitetului Camerei Publice a Rusiei, Alexandr Malkevici, ziaristei Daria Aslamova și altor ruși le-a fost refuzată intrarea în Moldova", a spus Maria Zaharova.

Potrivit ei, această practică nu poate provoca altceva decît o respingere.

"Sîntem convinși că astfel de acțiuni nu contribuie la dezvoltarea constructivă a relațiilor ruso-moldovenești. Inclusiv, pe fundalul unor astfel de exemple pozitive, precum consultările bilaterale privind alocarea de pensii cetățenilor țărilor noastre, care au avut loc la Chișinău în perioada 14-15 mai. Mă interesează foarte mult faptul de ce Daria Aslamova a fost împiedicată să intre. Dacă ei cred că ea va pune întrebări inconfortabile acolo, revedeți interviul ei cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov. Iată unde au fost întrebări incomode și polemică dificilă. Nimic nu s-a întîmplat, au rămas în viață", a declarat reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?