Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Macovei, despre tentativa de omor a lui Plahotniuc

20 dec. 2019,, 13:55   Politică
8300 0

Acuzația de tentativă de omor se bazează pe mărturiile cuiva și pe arma care nu a fost indicată corect în dosarul penal. Pentru mine, care nu am ținut niciodată așa ceva în mîini, este ciudat și surprinzător. Este practic imposibil s-o folosești pentru a comite o astfel de crimă.

Despre ceasta a anunțat Anatolie Macovei, colonel de poliție, fost șef al Direcției a 6-a a Inspectoratului de Stat, în cadrul emisiunii „Вечерний разговор” cu Serghei Scripnic pe TVC-21, transmite enews.md.

"La 8 iunie, parlamentul a emis declarația cu privire la caracterul captiv al statului. De cine? În cazul nostru, toată lumea înțelege că acesta este cetățeanul Plahotniuc în echipă cu acei oameni care au executat aceste ordine.

Am studiat acțiunea, viața și perioada de aflare la putere a multor dictatori. Aproape toți au aceleași trăsături de caracter și direcții de activitate. În cazul nostru, Plahotniuc a creat anti-eroi în mod artificial, inclusiv pe mine. Cînd televiziunea lui m-a arătat zile întregi că intenționez să capturez ilegal puterea în această țară. Aduceau ca exemplu fraze din conversațiile mele telefonice, le tăiau, le aranjau și compuneau mai multe fraze pentru a speria societatea. Lista este impresionantă: în cazul fostului parlamentar care a fost condamnat pentru trădare de patrie. Colegul meu Valeriu Cucu, veteran de război, își ispășește pînă în prezent pedeapsa în penitenciarul nr. 13.

Și Caramalac, și alții, puteți numi foarte mulți oameni. A fost acuzat? Multă ciudățenii, pentru că toate canalele de televiziune strigă că el este organizatorul. Dar în același timp nimeni nu a fost pus sub acuzare. Dacă el este organizatorul, există anumite puncte în legislație care determină clar statutul său în cadrul acestui dosar penal.


Avocatul în cadrul unei emisiuni a spus că Plahotniuc nu are statutul de victimă, acest lucru m-a șocat. Nu există un comanditar principal în dosarul penal. Dar totul este construit pe mărturiile cuiva. Și asupra armei care nu a fost indicată corect în acest dosar penal. Au arătat un lansator de grenade. Pentru mine, omul care nu a ținut niciodată o astfel de armă în mîini este ciudat și surprinzător. Și cetățenii obișnuiți care nu au nicio legătură cu această armă ar trebui să înțeleagă că este practic imposibil să o folosești pentru a comite o astfel de crimă", a spus Macovei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?