X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Lupu: Progresele înregistrate de Moldova trebuie să fie cunoscute la Bruxelles

16 mai. 2018,, 09:39   Politică
3686 7

Progresele înregistrate de Moldova trebuie să fie cunoscute la Bruxelles, pentru ca ţara noastră să obţină sprijin în implementarea Acordului de Ascociere cu UE şi apropierea de comunitatea europeană.

Declaraţia a fost făcută de co-preşedintele Adunării Parlamentare Euronest, Marian Lupu, care conduce, în aceste zile, la Bruxelles o delegaţie de la Chişinău.

Oficialul s-a întîlnit cu Knut Fleckenstein, coordonator pentru relaţii externe în grupul social-democraţilor, care a apreciat reformele ţării noastre.

"Acordul de Asociere este simţit din ce în ce mai mult. Marele angajament de intergrare europeană pe care şi l-au asumat partidele proeuropene este continuat. Cunoaştem despre problemele cu preşedintele, care apar uneori, între guvernare şi opoziţia angajată, dar se observă că această ţară face paşi importanţi spre UE, deşi are nevoie de sprijinul nostru", a menţionat Knut Fleckenstein.

Discuţiile dintre cei doi oficiali s-au axat pe promovarea pachetului de asistenţă macro-financiară, soluţii şi avantaje pentru exporturi, dar şi subiectul privind situaţia moldovenilor stabiliţi cu traiul în ţările europene. Marian Lupu susţine că un asemenea dialog este necesar pentru ca eurodeputaţii să-şi creeze o opinie clară şi corectă despre situaţia din Moldova.

"Republica Moldova trebuie să fie vizibilă, guvernarea trebuie să fie vizibilă, în special aici la Bruxelles, să prezentăm situaţia reală din ţară, progresele care se înregistrează, problemele care sînt, soluţiile care sînt, pentru că doar pe această cale putem construi un parteneriat credibil şi de durată", a precizat Marian Lupu.

Totodată, la Parlamentul European vor fi organizate audieri despre realizările Moldovei în procesul de integrare europeană. În premieră, acestea nu se vor desfăşura în cadrul Comitetului Parlamentar de Asociere şi nici la forumuri bilaterale, ci vor fi iniţiate de trei grupuri parlamentare. Este vorba despre deputaţii social-democraţi, Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa şi cei din Alianţa Liberă Europeană. Astfel, delegaţia de la Chişinău va face totalurile după doi ani de guvernare a Partidului Democrat din Moldova, a Guvernului condus de Pavel Filip şi a majorităţii parlamentare de la Chişinău.

"O platformă care ne oferă posibilitatea să punem în discuţie subiecte de importanţă majoră strategică pentru ţara noastră şi pentru actualele şi viitoarele relaţii ale Moldovei cu UE. Totodată, va fi abordat şi subiectul privind interzicerea propagandei străine, dar şi noul proiect al Codului Audiovizualului, supus votului în prima lectură", a specificat co-preşedintele Adunării Parlamentare Euronest, Marian Lupu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?