Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Lupta anticorupție nu trebuie folosită ca distragere de la problemele urgente - opinie

2 feb. 2022,, 13:05   Politică
1906 3

Analistul politic Dionis Cenușă susține că agenda anti-corupție în țara noastră „se intensifică pe fundalul crizei gazelor și a pandemiei”. Comentariul a venit în contextul arestării a patru foști deputați.

„Lupta cu corupția nu ar trebui să fie folosită ca distracție a publicului și distragere de la problemele urgente”, spune Cenușă, notează Noi.md cu referire la unimedia.info.

„Probabil e vorba de o coincidență, dar ieri Președinția vine cu inițiativa privind „compensarea extinsă”, iar azi sunt reținuți 4 ex-deputați pentru îmbogățire ilicită. Și agenda anticorupție se intensifică pe fundalul crizei gazelor și a pandemiei. Lupta cu corupția nu ar trebui să fie folosită ca distracție a publicului și distragere de la probleme urgente.

Anterior, am spus că guvernarea nu are altă soluție decît să demonstreze rezultate în alte domenii decît cele unde nu are soluții eficiente sau originea problemelor este exogenă”, a declarat politologul

Patru ex-deputați au fost reținuți pentru 72 de ore, în urma perchezițiilor de astăzi.


În această dimineață, procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție în comun cu ofițerii Serviciul de Informații și Securitate și ai Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale, au descins cu percheziții la mai multe adrese. Perchezițiile se efectuează în cadrul investigării faptelor de îmbogățire ilicită a 13 ex-deputați în Parlamentul Republicii Moldova, fiind vizate 47 de bunuri imobile și 13 autoturisme.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?