X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Lupta pentru averea lui Filat. Primele declarații ale fostului premier

11 iul. 2018,, 15:50   Politică
9959 4

Vladimir Rusu, nepotul fostului premier Vladimir Filat, susţine că deciziile instanţelor de judecată prin care casa din Chişinău şi o parte din acţiunile „Kapital Invest Company” din Iaşi care, deşi sub sechestru, au trecut în proprietatea fostei soţii a lui Filat, ar fi ilegale.

Rusu argumentează prin faptul că partajarea averii foştilor soţi Filat s-ar fi realizat încă în 2012. „Imediat după divorţ, s-a făcut partajarea bunurilor, urmînd ca dnei Filat să îi revină casa pe care o deţineau împreună la graniţa dintre Franţa şi Elvetia, înscrisă pe numele unei rude a dnei Filat – casă cumpărată cu peste un milion de euro. Tatăl meu (Ion Rusu, condamnat în dosarul Caravita, n.r.) s-a ocupat de tranzacţia respectivă. De asemenea, în urma partajului, dna Filat a primit şi o sumă cash. La fel, suma a fost dată personal de tatăl meu şi doar el ştie cît”, susţine Rusu.

La 11 iunie 2018, Vladimir Rusu, nepotul lui Vladimir Filat, a venit cu un demers în adresa organelor de drept, cerîndu-le să intervină şi să anuleze mai multe decizii şi tranzacţii cu bunuri şi companii care aparţineau fostului premier, unele din ele puse sub sechestru după condamnarea acestuia. Rusu susţine în acel demers că, prin acţiunile întreprinse de persoane din anturajul fostei soţii a lui Filat, Sanda Diviricean, ar fi prejudiciat statul R. Moldova. Într-o intervenţie pentru ZdG, Ion Popa, avocatul Sandei Diviricean, a respins însă acuzaţiile, menţionînd că, de fapt, denunţul lui Rusu ar fi unul fals, „săvîrşit în interes material”, după ce noua conducere a „Kapital Invest Company” ar fi cerut tragerea la răspundere a foştilor şefi, inclusiv a lui Vladimir Rusu, pentru prejudiciile aduse institutuţiei.

Și fostul premier Vlad Filat a reacționat la aceste acuzații prin intermediul avocaților săi, la solicitarea „Ziarului de Gardă”.

„Din păcate, interesul material a lui Vladimir Rusu îl determină să recurgă la orice, înțelege că este folosit cinic de alte persoane care regizează aceste acțiuni împotriva companiei din Romînia și aceste ieșiri publice. De precizat că Vladimir Rusu a pierdut toate procesele inițiate împotriva companiei din Romînia. Acum a început să răspîndească falsuri și insinuări în Republica Moldova”, se arată în declarația transmisă de avocații lui Filat.


“Interesul lui Vlad Filat este să fie păstrat și gestionat cît mai eficient patrimoniul sechestrat, pentru a face posibilă recuperarea lui în întregime, urmare a hotărîrilor CEDO în care are toată încrederea că i se va face dreptate”, se mai menționează în declarație.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?