X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Lukașenko, la Chișinău: Vom face totul pentru ca să deveniți mai bogați

18 apr. 2018,, 16:47   Politică
5743 3

Belarusul este dispus să ajute poporul Republicii Moldova în atingerea obiectivului de dezvoltare a țării, a declarat președintele Alexandr Lukașenko astăzi, în cadrul unei conferințe susținute alături de Igor Dodon, notează Noi.md.

Aflat într-o vizită de la lucru la Chișinău, oficialul a remarcat că relațiile dintre Moldova și Belarus vor avansa pe cît de repede își va dori acest lucru partea moldovenească.

„Voi produceți tot ceea ce noi nu avem, noi producem ceea ce voi nu produceți. Să ne audă și în America, și în UE: noi nu avem teme tabu pentru cooperare. Sîntem pregătiți să ne implicăm în acea măsură în care sînteți pregătiți voi. Haideți să nu pierdem timpul. Știm foarte bine ce atitudine au frații noștri moldoveni față de Belarus. Moldovenii și-au găsit deja calea lor, se observă un trend pozitiv, veți trăi aici exact așa ca în Belarus. Noi sîntem dispuși să cooperăm cu voi în continuare, iar asta nu este caritate”, a declarat Lukașenko.

Președintele Belarusului a mai remarcat că Republica Moldova, oamenii ei, nu trebuie să cadă pradă luptelor geopolitice, alegînd vectorul estic sau pe cel vestic, ci să-și urmeze propriul curs de dezvoltare.

„Trebuie să vedem și să preluăm ce e bine din ambele părți, pentru a face mai bine pentru popoarele noastre. Nu ne trebuie să luptăm cu nimeni, să ne amestecăm în anumite dispute. Noi vă sîntem prieteni, sîntem dispuși să vă ajutăm în măsura în care vă doriți acest lucru. Vom face totul pentru ca să fiți mai bogați. Atunci cînd partenerul tău e mai bogat, te îmbogățești și tu”, a conchis Alexandr Lukașenko.


La rîndul său, președintele Igor Dodon a subliniat că cele două țări au reușit în ultimii ani să construiască relații de succes în toate sferele, iar acest trend trebuie menținut.

„Conform rezultatelor anului 2017, exporturile au crescut 10 la sută. Belarusul este printre primii 10 partenerii comercialei ai țării noastre și a devenit țara care importă cel mai mult vin de-al nostru. Avem proiecte de perspectivă, am deschis întreprinderi moldo-belaruse. Sperăm să deschidem o cursa aviatică directă Chișinău-Minsk”, a punctat Igor Dodon.

Menționăm că Alexandr Lukaşenko întreprinde o vizită oficială de două zile în Moldova, la invitaţia preşedintelui Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?