Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Lucrările de pregătire pentru scrutinul electoral, monizorizate de APCE

31 ian. 2019,, 09:20   Politică
2366 0

Prim-ministrul Pavel Filip a avut ieri o întrevedere cu delegaţia misiunii preelectorale a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), condusă de Claude Kern, comunică Noi.md.

Echipa de observatori se află în Republica Moldova pentru a monitoriza lucrările de pregătire pentru scrutinul electoral din 24 februarie curent.

Premierul a apreciat faptul că APCE a dat curs invitației de a observa procesul electoral din țara noastră, menționînd că la nivel instituțional au fost luate toate măsurile necesare pentru a asigura buna desfășurare a viitorului scrutin.

Membrii delegației APCE au salutat deschiderea Guvernului pentru comunicare: „Republica Moldova este o țară foarte importantă pentru noi. Nu sîntem aici pentru a critica, ci pentru a monitoriza obiectiv și imparțial procesul electoral”.

Procesul preelectoral din țara noastră este monitorizat de 32 de observatori ai APCE, care se vor afla în Republica Moldova pînă pe 31 ianuarie curent. La finalul vizitei va fi difuzată o declarație. Misiunea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei monitorizează procesul electoral din Republica Moldova începînd cu anul 1994.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?