Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Londra ar putea simplifica regimul de călătorii pentru cetățenii Republicii Moldova

26 oct. 2018,, 18:20   Politică
3242 0

Oficiul pentru Afaceri Externe și Commonwealth al Guvernului Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord vor susține eforturile autorităților moldovenești privind examinarea procedurii de simplificare a regimului de călătorii pentru cetățenii Republicii Moldova.

Poziția respectivă a fost exprimată de Sir Alan Duncan, Ministru de Stat pentru Europa și Americi în Oficiul pentru Afaceri Externe și Commonwealth, în cadrul întrevederii cu ambasadorul Republicii Moldova la Londra, Angela Ponomariov.

Subiectul simplificării regimului de călătorii a fost abordat de șeful misiunii diplomatice în contextul asigurării cadrului legal bilateral adecvat post-Brexit. Discuțiile au fost purtate în vederea evitării impactului negativ atît asupra activității agenților economici din țara noastră după ieșirea Marii Britanii din UE, cît și altor categorii de cetățeni. Angela Ponomariov a mai accentuat că simplificarea regimului de vize va contribui la stimularea și dezvoltarea comerțului bilateral, la extinderea cooperării în domenii precum turism, educație, cultură, etc.

Sir Alan Duncan și Angela Ponomariov s-au referit și la dinamizarea dialogului politic bilateral în ultima perioadă, acțiunile de susținere reciprocă în structurile internaționale, cooperarea în domeniul securității, fiind subliniată importanța extinderii colaborării între ambele țări pe multiple domenii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?