X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Locuitorii satului Ișcălău solicită demiterea primarului (VIDEO)

13 mar. 2018,, 10:21   Politică
7753 0

Continuă să apară dovezi ale falsității așa-numitelor declarații în sprijinul unirii Moldovei și României, semnate în teritorii.

Astfel, în satul Ișcălău, raionul Fălești, dintre cei 13 consilieri locali inițiativa a fost susținută doar de doi, precum și de primarul Maria Procopciuc, pe cînd celelalte 7 semnături au fost puse de trecători, care nu au nici o legătură cu Consiliul local.

În acest context, astăzi locuitorii satului au creat un grup de inițiativă și au adoptat o declarație în care solicită ca consilierii locali să fie obligați să organizeze un consiliu extraordinar al comunei și să inițieze procedura de încetare anticipată a mandatului de primar. Aceasta a fost semnată de aproape 200 de localnici.

Acest fapt a fost relatat de către deputatul din partea Partidului Socialiștilor Oleg Sava pe pagina sa de pe rețelele de socializare.

- Situația în sat este tensionată, a fost întărit postul de poliție. Din partea PSRM au fost prezenți și consilierii noștri locali și raionali. Doi unioniști au fost pur și simplu dați afară din sală, mai mulți nu erau. Ce ar fi să-i dăm afară din țară?! Bilet într-o singură direcție, a menționat el.


Reamintim că săptămîna trecută președintele țării, Igor Dodon, a comunicat că zeci de declarații ale unioniștilor sînt false, deoarece majoritatea semnăturilor puse nu aparțin consilierilor, după cum s-a declarat, iar unele, în genere, aparțin preoților și altor persoane care nu au nicio legătură cu autoritățile locale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?