Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

LIVE: Protest în fața Curții Supreme de Justiție de la Chișinău

9 iul. 2021,, 12:45   Politică
4345 4

Susținătorii blocului comuniștilor și socialiștilor s-au adunat în fața clădirii Curții Supreme de Justiție din capitală și protestează împotriva reducerii numărului de secții de votare din Transnistria.

12:45 // Protestatarii au început să plece, dar au menționat că, în cazul în care CSJ nu va lua o hotărîre în favoarea lor, aceștia vor reveni.

În aceste clipe, CSJ examinează recursul CEC care a cerut păstrarea în vigoare a celor 41 de secții de votare pentru moldovenii din stânga Nistrului, după ce aseară Curtea de Apel a redus, la solicitarea PPDA, a numărului acestora pînă la 19.

12:42 // „Rușine”, „Sîntem pentru alegeri corecte!”, „Vrem dreptate”, „Victorie” - scandează protestatarii adunați în fața CSJ.

12:36 // „Ceea ce se întamplă este o crimă împotriva democrației. Nimeni nu și-a permis așa ceva. Noi am organizat și noi alegeri, dar nu am acționat ca ei. Am venit să spunem clar, nu limitați oamenii să voteze, toți oamenii au drepturi legale. Dacă CSJ nu va lua o decizia conform Constituției, noi sîntem gata să ne întoarcem înapoi”, a transmis Igor Dodon.


„Ei vor să construiască un zid pe Nistru, dar noi nu le vom permite. Nu, dezbinării țării!”, strigă Vlad Batrîncea în fața Curții Supreme de Justiție.

Amintim că magistrații Curții de Apel Chișinău au admis joi integral contestația Partidului Platforma DA și au decis că numărul secțiilor de votare deschise pentru alegătorii din stînga Nistrului trebuie redus de la 41 la 12.

Comisia Electorală Centrală (CEC) atacă cu recurs la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) decizia Curții de Apel Chișinău (CA) prin care au fost anulate anexele hotărîrii Comisiei privind deschiderea a 41 de secții de vot pentru alegătorii din stînga Nistrului, cu obligarea reducerii numărului secțiilor de vot pînă la 12.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?