X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

LIVE: La Judecătoria Ciocana se hotărăște soarta lui Igor Dodon

26 mai. 2022,, 10:35   Politică
2477 0

În aceste momente are loc ședința în care magistrații Judecătorei Ciocana vor examina demersul procurorilor privind mandatul de arest pentru 30 de zile în privința ex-președintelui Igor Dodon. Fostul șef de stat este bănuit pe mai multe capete de acuzare.

„Eu precum și alți colegi avocați de-ai mei nu au făcut cunoștință cu anexele și cu demersul cu privire la aplicarea măsurii de arest, doar ni s-a comunicat că se cer 30 de zile de arest. Este o modalitate de presiune asupra domnului președinte. Reacția societății este firească, este clar că este un dosar politic și nu unul bazat pe fapte. Acele noutăți care au fost lansate că la domiciliul domnului președinte personal au fost găsite unele resurse nu corespund realității, asta va fi demonstrat în timp”, a declarat avocatul lui Igor Dodon.

Procurorii anticorupție cer 30 de zile de arest pe numele fostului șef de stat, Igor Dodon, și al cumnatului său, reținuți după mai multe percheziții. Instanța de judecată urmează să stabilescă data și ora examinării demersurilor.

Fostul șef de stat Igor Dodon a venit cu un nou mesaj din izolator. Textul ar fi fost transmis prin intermediul avocaților. Dodon spune că de cînd a decis să refuze la mandatul de deputat, a fost avertizat să nu critice „Guvernare și în special Președintele țării. De asemenea, mi s-a recomandat insistent să părăsesc Moldova”, se arată în postare.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?