X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Litvinenco și soacra: ”Nu ați găsit la mine nimic și căutați la rude”

21 oct. 2021,, 13:43   Politică
7079 3

Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Diana Caraman, i-a atras atenția ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, că are o atitudine selectivă în ceea ce privește procurorii. Parlamentarul a remarcat, în cadrul dezbaterii asupra moțiunii simple, că în timp ce unii procurori care au intentat dosare la comandă sînt promovați în funcții cei care au investigat implicarea soacrei sale în furtul miliardului sînt blamați de actuala guvernare.

”Deja de trei luni ne spuneți la ce vizați, dar vrem să auzim ce rezultate aveți. Spuneți că sînteți luptător pentru integritatea Procuraturii, dar vreau să aflu ce părere aveți despre numirea lui Vladislav Bobrov în funcția de procuror șef și adjunct la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Opinia publică cunoaște că Bobrov este procurorul lui Viorel Morari, care a executat ordinele de intentare a unor dosare la comandă, cum este cel împotriva Antifa. Sau vă interesează doar integritatea și profesionalismul profesionalismului care au stabilit implicarea soacrei dumneavoastră în dosarul furtului miliardului?”, a întrebat deputatul.

La rîndul său, Sergiu Litvinenco respinge acuzațiile că ar fi inițiat întreaga procedură ce-l vizează pe Procurorul General, Alexandr Stoianolgo, pentru „a-și proteja soacra, care ar fi vizată în dosarul furtul miliardului”.

„Nimic originalitate, ați preluat teze mincinoase ale unor pușcăriabili și le repetați. Nu ați găsit la mine nimic și căutați la rude, prieteni, mai căutați prin Italia, Canada. Doamna nu are nicio legătură cu nicio ilegalitate. E fapt constatat chiar de procurorii pe care i-a condus anume procurorul pentru care voi rupeți cămașa”, a a declarat Litvinenco.

De asemenea, Litvinenco afirmă că nu-l cunoaște nici pe fostul șef al Procuraturii Anticorupție, vizat în cateva dosare penale, Viorel Morari.


„Nu-l cunosc, nu l-am cunoscut și nici nu vreau să-l cunosc, pentru că în raport cu el sînt foarte multe suspiciuni că a comis fapte mai puțin legale pe timpul lui Plahotniuc”, a mai spus ministrul Justiției.

Maria Iovu ar fi soacra lui Sergiu Litvinenco, vizată în dosarul furtul miliardului. Aceasta ar fi fost contabila șefă de la una dintre instituțiile financiară implicate în tranzacțiile investigate de procurori.

Mai mult, Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianolgo, declară că Litvinenco nu putea participa la ședințele care îl vizau întrucît aceste „are legături strînse cu persoane vizate în furtul miliardului”.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?