X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Litvinenco s-a întors fără Șor din Israel

13 ian. 2022,, 09:00   Politică
4895 28

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, nu a discutat despre procedura de extrădare a deputatului fugar Ilan Șor, cu omologul său din Israel, în cadrul vizitei efectuate în această țară.

Declarațiile au fost făcute în cadrul conferinței susținute după ședința de ieri a Guvernului, transmite Unimedia.

„Într-adevăram fost într-o vizită în Israel, am avut o întrevedere foarte bună cu viceprim-ministrul, ministrul Justiției din statul Israel. Am discutat aspecte ale colaborării dintre RM și Israel, inclusiv aspecte ce țin de colaborarea juridică internațională.

Am expus oficialului din statul Israel care sunt prioritățile noastre. Omologul meu s-a arătat foarte interesat de ceea ce vrem să facem noi.

Am convenit că vom continua aceste discuții, partea israeliană a exprimat plenar necesitatea reformării și combaterii corupției în RM. Domnul ministru a specificat foarte clar un lucru pe care noi tot îl știm, că fără a combate corupția, nu poaet exista dezvoltare a RM”, a declarat Sergiu Litvinenco.


Ministrul Justiției spune că nu a pus în discuție subiectul privind solicitarea autorităților moldovenești de extrădare a deputatului Ilan Șor, anunțat în căutare internațională: „Nu am discutat cazuri concrete, este o precizare importantă, pentru că Ministerul Justiției din statul Israel nu are competență legală cu privire la anumite cazuri concrete, procedura respectivă este în lucru în cadrul autorităților competente din statul Israel.

R. Moldova a făcut adresările în conformitate cu actele juridice internaționale și autoritățile din Israel urmează să se expună conform acestor acte juridice internaționale. Este vorba despre Convenția cu privire la extrădare”.

Sergiu Litvinenco declara, în decembrie, că Ministerul Justiției a cerut Israelului să-l extradeze pe Ilan Șor încă în 2020, după care a fost suplimentat dosarul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?