X 
Transnistria stiri: 1415
Eurovision stiri: 504

Litvinenco răspunde cînd va avea loc concursul pentru șefia PCCOCS

26 ian. 2023,, 15:45   Politică
3006 0

Concursul la șefia Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) urmează a fi suspendat sau chiar anulat. O spune ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, într-un mesaj pe Facebook, care este și membru al CSP.

Se întîmplă după ce Iulian Groza, membru al Comisiei speciale de preselecție a candidaților la funcția de șef al PCCOCS a tras alerta. Groza declara de dimineață că ar fi fost intimidat și a cerut CSP-ului să anuleze concursul, transmite realitatea.

„În legătură cu concursul la funcţia de şef al PCCOCS inițiat de CSP în noiembrie 2022 și ținînd cont de toate situația creată care implică lipsa de credibilitate și riscul iminent de viciere, consider că trebuie identificate soluțiile juridice pentru anularea sau suspendarea lui. Concursul urmează a fi inițiat repetat sau, după caz, reluat cînd va exista un CSP cu mandat plenipotențial, adică după finalizarea exercițiului de prevetting”, scrie Litvinenco.

Amintim că o Comisie specială de preselecție a candidaților la funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) s-a întrunit luni, 23 ianuarie curent, în ședință închisă, pentru a examina dosarele candidaților prin prisma criteriilor de eligibilitate. Trei candidați au fost admiși la proba interviului. La proba interviului au fost admiși Andrei Mațco, Eugeniu Rurac și Sergiu Russu.

Interviul se desfășoară în scopul evaluării competențelor manageriale și profesionale corespunzătoare funcției de procuror-șef al procuraturii specializate, reputației ireproșabile și dacă în privința candidatului nu există suspiciuni rezonabile privind comiterea actelor de corupție, a actelor conexe acestora sau a faptelor coruptibile în sensul Legii integrității nr. 82/2017.


În cadrul interviului, candidații vor fi audiați în ordine alfabetică, vor răspunde la întrebări și vor prezenta conceptul de management și dezvoltare instituțională. Totul va fi înregistrat video și va fi publicat pe site-ul CSP.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?