X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Litvinenco: Potrivit informațiilor neoficiale, Plahotniuc se află în Ciprul de Nordul

25 mai. 2022,, 21:30   Politică
3556 0

Potrivit informațiilor de care dispun autoritățile moldovenești, fostul președinte al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, se află în Ciprul de Nord, însă nu există o confirmare oficială în acest sens.

Despre aceasta a anunțat în cadrul unui briefing Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.

Potrivit lui, Republica Moldova s-a adresat de mai multe ori Interpolului cu solicitarea de a-l declara pe Plahotniuc în căutare internațională, dar toate au fost respinse.

"Acum Procuratura Generală pregătește o altă solicitare. Iar cererea de extrădare a lui Ilan Șor este încă în curs de examinare de către autoritățile israeliene", a spus ministrul.

Litvinenkco a comentat și ancheta și reținerea președintelui de onoare al PSRM, Igor Dodon, care a acuzat actuala guvernare de persecuție politică.


"Dacă se desfășoară o anchetă împotriva unui politician, aceasta nu înseamnă că cazul este politic. Politicianul este cetățean al Republicii Moldova, iar legea se aplică atît lui, cît și altora. Legislația nu presupune faptul că, dacă o persoană are legătură cu politica, atunci este eliberată automat de orice responsabilitate", a spus el.

În același timp, Litvinenco a dat asigurări că ancheta nu coordonează acțiunile nici cu ministerul, nici cu partidul de guvernămînt (PAS).

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?