Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Litvinenco: „PAS este gata să sacrifice ratingul politic pentru continuarea reformelor”

22 dec. 2021,, 06:35   Politică
8625 24

Partidul Acțiune și Solidaritate este gata să sacrifice ratingul politic de dragul procesului de reformă. Un astfel de mesaj pe rețelele de socializare a fost transmis de vicepreședintele partidului, ministrul Justiției Sergiu Litvinenco.

„În campania electorală, care ne-a adus la putere, am promis reforme serioase, multe dintre ele dureroase”, scrie ministrul, citat de infotag.md.

„De exemplu, atunci cînd începi o adevărată luptă împotriva hoților și a funcționarilor corupți la toate nivelurile, este evident că aceștia vor riposta, pentru că își apără nu doar averile agonisite, dar chiar libertatea. PAS și-a asumat aceste riscuri, deoarece Republica Moldova este la un pas de colaps. Dacă nu începeam acum cureţirea sistemului, statul risca să dispară în curînd, transformîndu-se într-o gaură neagră pe harta Europei, un teritoriu depopulat şi controlat de bandiţi”, a spus el.

Ministrul a subliniat că orice reformă radicală afectează ratingul politic, dar PAS „nu ​​se teme de acest preț”.

"Sîntem un partid care își asumă responsabilitatea. Știm ce avem de făcut și că nu poți face curățenie fără a te murdări, iar în lupta cu corupția nu vom lua prizonieri. Curățenia nu se face cu mănuși albe. Pe termen scurt, probabil, determinarea noastră ne va costa. Dar pe termen mediu, și, mai ales, lung, societatea și statul Republica Moldova vor avea doar de cîștigat. Și acest lucru este cel mai important pentru noi", a concis Litvinenco.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?