Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Litvinenco oferă detalii despre acordurile ce vor fi semnate la ședința Guvernului României și R.Moldova

11 feb. 2022,, 10:13   Politică
2678 19

Ministrul Justiției din Republica Moldova, Sergiu Litvinenco, anunță că, astăzi, 11 februarie, la ședința comună a Guvernelor țării noastre și României, instituția pe care o conduce urmează să semneze mai multe acorduri cu ministrul său omolog de peste Prut.

„Pe lîngă multe subiecte extrem de importante pentru oameni – programul de asistență tehnică și financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro, reducerea tarifelor de furnizare a serviciilor de roaming internațional, construirea, exploatarea, întreținerea și repararea podului rutier de frontieră peste rîul Prut, între localităţile Ungheni (R.M.) și Ungheni (România), precum și consolidarea podului care va uni localitățile Giurgiulești (R.M.) și Galați (România) – vom semna Planul de acțiuni în domeniul justiției între Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova şi Ministerul Justiţiei al României. Planul respectiv a fost elaborat ținându-se cont de experiența României în procesul de reformare a justiției în perioada de pre şi post aderare la Uniunea Europeană, dar și de necesitatea continuării implementării măsurilor de consolidare a statului de drept și a reformei în domeniul justiției”, anunță Litvinenco.

Ministrul Justiției de la Chișinău consideră că acțiunile de cooperare în materia prevenirii şi combaterii corupției şi criminalității organizate, dar și schimbul de bune practici privind activitatea instanțelor judecătorești vor aduce plus valoare reformei sistemului nostru de justiție.

„Din experiența colegilor din România este foarte importantă și când vorbim de asigurarea accesului la justiție echitabilă și transparentă. În acest sens, este binevenită preluarea de bune practici pentru buna funcționare a sistemului penitenciar, consolidarea sistemului de probațiune, dar și pregătirea profesioniștilor din domeniile juridice conexe justiție.

Prin toate aceste acțiuni, care urmează să se desfășoare în următorii trei ani, România își reafirmă sprijinul pentru valorile europene şi internaţionale, precum şi dorința de a contribui la realizarea unei justiții care să răspundă nevoilor concrete ale cetățenilor Republicii Moldova. Pe această cale, mulțumesc Guvernului României, în special Ministerului Justiției, pentru deschidere și suport”, se mai arată în postarea lui Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?