Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Litvinenco: ”Nu am comis ilegalități, nu am încălcat legea, nu am furat din banul public așa că dorm liniștit”

24 noi. 2022,, 14:45   Politică
2336 0

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, susține că nu a comis ilegalități, nu a încălcat legea și nu a furat banul public, iată de ce doarme liniștit.

Declarația a fost făcută în plenul parlamentului în timpul examinării moțiunii simple de cenzură la adresa sa, notează Noi.md

Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vasile Bolea, în contextul dosarului ex-procurorului general Alexandr Stoianoglo a întrebat dacă știe în baza cărui articol din dosarul penal va fi judecat ulterior.

”Toată societatea a văzut prin ceaturile din telegram cum controlați pentru cei de la penitenciare... Eu am vizitat pe domnul Stoianoglo în celula din penitenciar. Ok, nu ați făcut niciodată nimic. Art. 327 Cod Penal - abuz în serviciu. Art. 328 - depășirea atribuțiilor de serviciu. Despre noțiunea de trafic de influență dumneavoastră cunoașteți. Ex ministrul justiției, inclulpatul Sergiu Litvinenco pe viitor va fi condamnat pentru abuz, sau pentru trafic de influență”, a întrebat Bolea.

Drept răspuns, Sergiu Litvinenco, a precizat că mesajele din telegram apărute în spațiul public au fost făcute cu încălcarea legii.


”pariția acestor manipulări în ziua cînd s-a propus scoaterea în afara legii a lui Șor nu cred că nu vă dați seama că nu a fost întîmplătoare. Orice plasare în spațiul public a unei conversații private este în afara legii și nu contează dacă ea conține adevăr, semi-adevăr, sau minciună. Vreau să mă adresez cetățenilor RM care privesc această ședință. Eu știu că fiecare din voi vreți ca lucrurile să meargă mai repede. Hoții vor ajunge la pușcărie, dar vor ajunge în mod corect și respectînd legea. În caz contrar ei vor veni în fața legii și vor spune că nu le-au fost respectate drepturile. Este o promisiune pe care am făcut-o și ne vom ține de ea pentru că noi mereu am făcut ce am promis...

Eu nu am comis ilegalități niciodată în viață. Ca să vă răspund legat de acest fals pe care l-ați informat. Ar trebui să vă informați că persoana numele căreia l-ați pomenit nu a stat nici măcar o zi în penitenciar. Așa că ceea ce ați spus este un fals, puteți să verificați lucrurile date. Dumneavoastră să înțeleg că citiți aceste articole fără a înțelege esența lor. Eu nu știu la care drepturi a căror persoane vă referiți, dacă vă referiți la Plahotniuc, Șor, Planot da eu cred că și în cazul lor nu trebuie să fie admise încălcări în legislație. Nu am comis ilegalități, nu am încălcat legea, nu am furat din banul public așa că dorm liniștit și vă sfătui și pe dumneavoastră să faceți la fel în viitor”, a declarat ministrul.

4
1
0
0
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?