X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Litvinenco: ”Nici nu înțeleg cum se putea lua o altă decizie”

16 feb. 2021,, 14:54   Politică
3543 7

Curtea Constituțională a respins cererea deputaților PSRM de suspendare a Decretului Președintelui țării cu privire la desemnarea candidatului la funcția de Prim-ministru al Guvernului. În acest sens cu o reacție a venit pe pagina sa de facebook și deputatul Sergiu Litvinenco.

”Dacă sincer, nici nu înțeleg cum se putea lua o altă decizie”, a scris deputatul PAS.

Totodată acesta a menționat că deputații care au depus sesizarea la CC nu au adus niciun argument de ce ar fi necesară suspendarea decretului președintelui.

Potrivit deputaților, deputații care au formulat sesizarea – chiar dacă legea spune că suspendarea urmează a fi obligatoriu argumentată, în sesizarea de neconstituținalitate nu se regăsește măcar un argument în susținerea suspendării acțiunii decretului.

Reamintim că astăzi Curtea Constituțională a respins cererea de suspendare a acțiunii decretului președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, din 11 februarie curent privind desemnarea candidatului pentru funcția de prim-ministru. Sesizarea a fost depusă de către deputații socialiști Vasile Bolea, Grigore Novac și Alexandr Suhodolscki.


Decizia Curții Constituționale este definitivă și nu poate fi supusă niciunei căi de atac.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?