Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Litvinenco, le-a propus deputaților modificarea Constituției în locul prelungirii stării de urgență

7 oct. 2022,, 09:12   Politică
2387 1

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, le-a propus deputaților modificarea Constituției, pentru a nu recurge la prelungirea stării de urgență.

Potrivit Infotag, joi, în cadrul ședințe parlamentare în care s-a examinat chestiunea unei noi prelungiri a stării de urgență cu 60 de zile, deputații de opoziție din Blocul comuniștilor și socialiștilor (BCS) au pus sub semnul întrebării necesitatea acestei măsuri, în condițiile în care guvernul are capacitatea să adopte legi pe propria răspundere, transmite stiri.

Premierul Natalia Gavriliţa n-a fost de acord cu această opinie, considerând că starea de urgență este singura opțiune care le va oferi autorităților instrumentele necesare într-o perioadă de criză, când are loc un război în vecina Ucraină.

Ministrul justiției, Sergiu Litvinenco, a propus o altă opțiune - să fie utilizată practica franceză a ordonanțelor, atunci când guvernul poate adopta în mod independent o lege pe care parlamentul o poate apoi respinge.

"Atunci nu va mai fi nevoie de prelungirea stării de urgență", a explicat ministrul, menționând că pentru aceasta este necesară modificarea Constituției Republicii Moldova.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?