Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Litvinenco: „Influența lui Plahotniuc nu a dispărut”

20 apr. 2022,, 07:45   Politică
2677 0

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, spune că influența lui Vlad Plahotniuc încă se mai face resimțită, în special în domeniul politic. Potrivit acestuia, persoanele care sînt bănuite de faptul că ar fi avut conexiuni cu Plahotniuc, vor fi investigate și demise din funcție. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la TV8.

„Politic el influențează, dar, probabil, anumite interese de-a lui mai persistă și nu au fost stîrpite în totalitate”, a menționat ministrul.

El susține că în Ministerul Justiției, majoritatea persoanelor ce susțineau interesele lui Vlad Plahotniuc, au plecat, însă dacă apar suspiciuni, persoanele vor fi cercetate.

„În general, eu cred că persoanele de pe timpul lui Plahotniuc, care au comis ilegalități la indicația lui Plahotniuc, trebuie să fie plecate din funcții publice. În Ministerul Justiției au plecat marea majoritate. Atît timp cît ele au calitatea de funcționar public, urmează să se constate încălcările și persoana urmează să fie demisă”, a declarat Litvinenco.

Potrivit acestuia, Plahotniuc se află în Cipru de Nord, „o entitate care nu este recunoscută pe plan internațional și, respectiv, este mai problematic” ca să fie stabilite relații diplomatice cu acest stat.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?