X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Litvinenco: În care instituții de stat se așteaptă următoarele demisii

3 sep. 2019,, 08:21   Politică
6196 0

Partidul Democrat controlează în continuare foarte multe instituții. Toate serviciile publice desconcentrate sînt sub controlul PDM și hărțuiesc exponenții partidelor care formal sînt la guvernare.

Declarația a fost făcută de deputatul Blocului ACUM, Sergiu Litvinenco, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la „TVR Moldova”.

Parlamentarul afirmă că următoarele instituții unde sînt necesare demisii sînt Consiliul Coordonator al Audiovizualului, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică și Consiliul Concurenței, dar pentru a face o schimbare trebuie să se intervină în legislație.

„Consiliul Audiovizualului și-a bătut joc mulți ani de cetățeni și a lăsat propaganda lui Plahotniuc de dimineață pînă seara să arunce minciuni peste toți cei care luptau împotriva lui Plahotniuc. La conducerea ANRE, și-au instalat acolo șefii PD-ul. I-au pus acolo în ultimele zile de mandat. Consiliul Concurenței este o instituție foarte importantă. Există înțelegeri de cartel în partea ce ține de procurarea strugurilor tehnici și această instituție nu întreprinde nimic.

Este foarte gravă inamovibilitatea. PD a făcut așa legile încît să nu le poți face nimic. Poate omul să încalce legile timp de șapte ani de mandat și nimeni nu-i face absolut nimic. Trebuie să modificăm legea ca să responsabilizăm acești demnitari pentru că altfel nu se poate”, a explicat Sergiu Litvinenco.


Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, prezent și el în platoul emisiunii, i-a recomandat lui Litvinenco să discute cu președintele Consiliului Concurenței, Marcel Răducan și să vadă care sînt problemele.

„Noi i-am cerut demisia sau să facă treabă în continuare”, a precizat Sergiu Litvinenco.

„Eu cred că el s-a apucat să facă treabă”, i-a dat replica Dumitru Diacov.

Anterior, deputații Blocului ACUM au vorbit și despre demisia membrilor Curții de Conturi, conducerii Companiei Teleradio Moldova și a televiziunii publice, dar și alte instituții.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?