X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Litvinenco: Ilan Șor și-ar putea ispăși pedeapsa în Israel

21 oct. 2022,, 08:15   Politică
2283 0

Ilan Șor și-ar putea ispăși pedeapsa în una dintre închisorile Israelului, dacă va exista o sentință de condamnare definitivă în privința acestuia, emisă de instanța din Republica Moldova. Declarațiile au fost făcute de ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, în cadrul emisiunii Cabinetul din umbră, de la Jurnal tv.

Întrebat dacă fugarul om de afaceri Ilan Șor poate fi extrădat în RM, Sergiu Litvinenco a menționat:

„Ilan Șor poate fi extrădat în RM, chiar dacă are cetățenia Israelului, sînt cazuri cînd statul Israel a luat astfel de decizii, există acte, tratatele internaționale, la care sîntem și noi, și Israelul parte.

Dacă există o decizie a instanței judecătorești prin care Ilan Șor e condamnat printr-o decizie definitivă, repectiv executorie, există și aici mai multe opțiuni, vorbim despre cazul de la Curtea de Apel:

- opțiunea solicitării repetate a extrădării, dar pe motivul executării pedepsei. În cazul lui Ilan Șor nu e vorba de condamnare în lipsă, cînd a fost condamnat de prima instanță, el era în țară;


- a doua opțiune e solicitarea de recunoaștere a sentinței, RM expediază spre Israel sentința de condamnare și, respectiv, instanțele din Israel pot recunoaște sentința și să-și ispășească pedeapsa acolo”.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?