Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Litvinenco: Este nevoie de o reformă profundă a Procuraturii, nu doar de ochii lumii

30 ian. 15:00   Politică
2419

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a venit cu un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei lucrătorului Procuraturii.

Potrivit demnitarului, rolul Procuraturii este unul enorm în sistemul instituțiilor de drept, motiv pentru care este nevoie de o reformă profundă a acestei instituții, nu doar de ochii lumii, notează Noi.md cu referire la deschide.

„Instituția Procuraturii este una fundamentală pentru sistemul de justiţie şi are suprema menire de a apăra interesele societăţii, interesele cetăţenilor. Oamenii vor să trăiască într-un stat de drept, cu o justiţie corectă, vor să aibă încredere în instituţii, care să le ofere servicii de calitate”, a menționat Litvinenco.

Potrivit lui, de-a lungul timpului, Procuratura, în loc de apărător al oamenilor, a fost folosită ca instrument pentru cei care deţineau puterea: „Mai multe guvernări au încercat „reformarea” instituţiei, dar niciodată procesul nu a fost dus pînă la capăt. Astăzi, la cea de-a 30-a aniversare, vă îndemn să pășim cu dreptul spre schimbare și să înfăptuim o reformă sistemică a procuraturii, care va duce la curățarea instituției de corupție, de oameni lipsiți de integritate și verticalitate”.

„Rolul Procuraturii este unul enorm în sistemul instituțiilor de drept. Am văzut asta și atunci cînd Republica Moldova a fost capturată de oligarhi, inclusiv datorită implicării Procuraturii. Iată de ce, este nevoie de o reformă profundă a acestei instituții, nu doar de ochii lumii. Am certitudinea că, prin scoaterea din sistem a oamenilor compromiși, de rînd cu susținerea plenară a procurorilor onești, integri și curajoși, vom reuși să creăm o Procuratură credibilă, așa cum este într-un stat de drept veritabil. Iar procurorii vor deveni prietenii cetățenilor și vor lucra pentru ei. Voi merge pînă în pînzele albe pentru a-i susține pe acei procurori care luptă și vor lupta cu oligarhii și hoții care au sărăcit Republica Moldova și care trebuie pedepsiți”, susține el.


Amintim că astăzi se împlinesc 30 de ani de la crearea Procuraturii Generale a R.Moldova.

  0

  Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

  © Business

  Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
  Cartea neamuluiКатрук Валерий
  Balade despre strămoșiСандуляк Владислав