Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Litvinenco, despre falsurile care s-au discutat la ședința de astăzi a Parlamentului

3 feb. 2022,, 11:56   Politică
2340 6

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco constată o ,,avalanșă de minciuni în ședința Parlamentului la care s-a dezbătut numirea noului șef la Centrul Național Anticorupție”.

Una din ele, potrivit ministrului Litvinenco este faptul că ,,am fi promis în Programul de guvernare ”lichidarea” CNA. Fals – am promis ”restructurarea” CNA„.

,,Prin restructurare poate fi atât lichidarea, cât și restructurarea competențelor CNA după modelul NABU din Ucraina. Cel mai important este ca sistemul instituțional de luptă cu marea corupție să fie unul funcțional. Și desigur integritatea oamenilor este fundamentală. Decizia o vom lua pornind de la obiectivul major – eficientizarea luptei cu MAREA corupție. Prin ”marea corupție” înțelegem inclusiv (sau poate în primul rând) lupta cu corupția în rândul politicienilor.” , a spus el, citat de punctul.md.

O altă dezinformare potrivit lui, este faptul că ,,aș fi acordat lui Ruslan Flocea punctaj maxim".

,,Fals – cel mai mare punctaj l-am acordat lui Vitalie Verebceanu, iar Ruslan Flocea a fost pe locul 3. Dacă era după mine, Ruslan Flocea nu ar fi ajuns vreodată șef la CNA. Dar trucarea grosolană a exercițiului de către socialiști a făcut ca anume Ruslan Flocea să ajungă șef la CNA. Eu am fost cel care a făcut public lista punctajelor, or socialiștii se împotriveau vehement. Dacă veți vedea ce puncte au oferit, veți vedea de ce…”, a declarat el.


În pofida luptelor politice, ministrul Litvinenco îndeamnă politicienii la corectitudine.

,,Înțeleg lupta politică. Dar aș prefera să nu se recurgă la manipulări grosolane. Dar înțeleg și de ce se face asta – lupta cu marea corupție le da mari emoții manipulatorilor. Pentru că, probabil, nu doar propagandă au în palmares, ci și altceva. Care are legătură cu denumirea instituției directorul căreia se numește în funcție…” a conchis el.

Menționăm că, Iulian Rusu a fost votat șef al Centrului Național Anticorupție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?