Criza energetică stiri: 766
Preşedintele stiri: 3228
Puterea stiri: 7216
Obiectiv european stiri: 287

Litvinenco, despre cazul Manole: Am sărit în apărarea Constituției

4 ian. 15:09   Politică
2652

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, spune că nu i-a luat apărarea Domnicăi Manole în disputa cu Autoritatea Națională de Integritate, dar a Constituției.

El a precizat că va reacționa astfel la orice abateri de la lege, iar în acest caz s-a atentat la lege și Constituție, argumentează Litvinenco.

"Am fost întrebat de presă de ce am "sărit" în apărarea Președintelui Curții Constituționale în cazul "constatării" de la ANI. Total fals. Nu am ”sărit” în apărarea cuiva. Am ”sărit” în apararea Constituției. Exact așa cum, în decembrie 2020, am fost primul care am formulat sesizare de neconstituționalitate atunci cînd PSRM și Șor, asistați indirect de procuratura lui Stoianoglo, au încercat să ”schilodească” instituția ANI și să-i scape de dosare pe toți cei care nu-și puteau justifica averea. Iar Curtea Constituțională a anulat pe bună dreptate legea adoptată cu dedicație. Voi reacționa în acest fel de fiecare dată cînd cineva va atenta la Constituție și la Lege", a scris Litvinenco pe rețelele de socializare.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав