Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Litvinenco a comentat reținerea foștilor deputați comuniști

2 feb. 2022,, 12:35   Politică
2727 10

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, s-a referit într-un comentariu pe rețelele de socializare la reținerile care au avut loc astăzi, pe marginea dosarului imbogățirii ilicite a 13 foști deputați comuniști.

Litvinenco a precizat că deși nu pretinde să se expună asupra apectelor juridice ale acestui dosar, fenomenul în sine – de cumpărare a deputaților este unul grav și nu mai trebuie admis în R.Moldova.

"(...) Precizarea mea ține de fenomenul în sine. Părăsirea unei formațiuni politice și aderarea la alta nu este o invenţie a noastră şi se întîlneşte şi la „case mai mari”. Însă ceea ce s-a întîmplat în perioada 2015-2019 în Republica Moldova nu este o simplă migrare de deputați.

Asta a fost doar finalitatea, ”vîrful icebergului”; în realitate a avut loc o cumpărare masivă de deputați. Cu cote inimaginabile. Similar cum se cumpără obiectele la piață. Este un studiu de caz care trebuie încă analizat. Dar nici asta nu este cel mai grav lucru. Cel mai grav este că, prin astfel de perversiuni, se atentează la esența democrației. Așa cum au conceput-o încă grecii antici.

Care poate fi rezumată la aceea că puterea de stat se exercită ca urmare și pe baza votului oamenilor. Doar a lor.


Nu poți să scuipi pur și simplu în votul oamenilor și să-ți iei toată puterea de stat pentru că ai bani și pentru că procurorii închid ochii și/sau contribuie la asta. Este un precedent nefast care nu trebuie să mai aibă loc niciodată în Republica Moldova. Niciodată", a declarat Litvinenco.

Menționăm că patru foști deputați comuniști din cei 13 cercetați pentru îmbogățire ilicită au fost reținuți miercuri, 2 februarie, pentru 72 de ore în urma perchezițiilor efectuate de către procurorii anticorupție la domiciliile lor. Este vorba despre Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc, Artur Reșetnicov și Anatolie Zagorodnîi.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?