Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Litvinenco a comentat modificările făcute la legea avocaturii

25 ian. 07:42   Politică
1918

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, consideră un echilibru rezonabil că, pe de-o parte, s-a modificat articolul care se referă la accederea în profesia de avocat.

Tot el spune că pe de altă parte, s-au lăsat garanțiile în raport cu avocații, doar că s-a limitat sau au fost excluse garanțiile respective în raport cu comiterea actelor corupționale, transmite ZdG.

Declarațiile ministrului au fost făcute luni seara, 24 ianuarie, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la postul de televiziune TV8.

Mai mult decît atît, s-au stabilit anumite garanții în ceea ce privește efectuarea perchezițiilor la sediul avocaților. Din cîte am înțeles, legea a fost promulgată astăzi și, dacă nu greșesc, mîine va fi publicată în Monitorul Oficial (…). Probabil că se putea comunica cu ei în prealabil și noi sîntem deschiși să continuăm aceste discuții. Am văzut că se solicită constituirea grupurilor de lucru care să lucreze la codurile de procedură legate de garanțiile avocaților. Am comunicat mai puțin, vom comunica mai mult”, a declarat ministrul Justiției.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав