X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Lituania este pregătită să coopereze cu noul guvern al Republicii Moldova și să-i ofere sprijin

13 iul. 2021,, 14:30   Politică
2651 2

Conducerea lituaniană a felicitat Republica Moldova pentru victoria partidului pro-european Acțiune și Solidaritate în alegerile parlamentare, relatează 15min.lt.

"Este o victorie convingătoare a democrației, o dovadă a angajamentului poporului moldovean pe calea europeană și pe calea reformelor. Cred că noul guvern va atrage oameni competenți și puternici care vor putea implementa reforme importante pentru țara dvs.", a declarat președintele lituanian Gitanas Nauseda.

Ministerul de Externe al Letoniei a menționat că victoria partidului pro-occidental din Moldova înseamnă "o alegere clară a unui viitor democratic și european". Ministerul de Externe a adăugat că Lituania este pregătită să coopereze cu noul guvern al Republicii Moldova, să continue să "împărtășească experiența și să ofere sprijin în calea reformelor și transformărilor țării".

"Lituania susține cu fermitate independența, integritatea teritorială a Moldovei și calea de integrare a poporului moldovenesc în Uniunea Europeană", se spune în declarația Ministerului de Externe al Letoniei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?