X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Lista cadourilor protocolare primite de Maia Sandu în octombrie-decembrie

3 ian. 2022,, 17:28   Politică
3128 3

Mai multe cărți, suvenire și stilouri se regăsesc în lista celor 81 de cadouri protocolare primite de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, în perioada octombrie-decembrie 2021.

Cel mai scump cadou, evaluat de Aparatul președintelui la 9.800 de lei, a fost dăruit de președintele Delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere Uniunea Europeană - Republica Moldova, eurodeputatul domnul Siegfried Mureșan, și a fost trecut în proprietatea Aparatului președintelui la 6 decembrie 2021, transmite Noi.md cu referire la Replicamedia.md.

Cel mai scump cadou costă 9.800 de lei - este vorba despre un set de stilou și pix din argint 925, în etui de piele naturală, producătorul Waldmann, seria Edelfeder - dăruit de președintele Delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere Uniunea Europeană - Republica Moldova, eurodeputatul Siegfried Mureșan.

Al doilea cel mai scump cadou este cartea Cartea „Regenerative Agriculture. What's missing? What we need to know?” de David Kent și Boris Boincean, evaluată la 4.200 de lei. Cartea a fost dăruită de doctorul habilitat în științe agricole, profesorul cercetător și expertul în agricultură durabilă și ecologică, Boris Boincean.

O vază decorativă din sticlă colorată, creată de celebrul artist romîn Mihai Țopescu, în valoare de 3.200 de lei, a fost dăruită de președintele Romîniei, Klaus Iohannis.


Un alt cadou, evaluat la 3.100 de lei, este un stilou cu peniță decorat cu cristale de Boemia, dăruit de șeful delegației Comitetului pentru Afaceri Externe, Apărare și Securitate, din cadrul Senatului Republicii Cehe, Pavel Fisher.

Printre cadouri găsim două bastoane de trekking personalizate, din partea președintelui Poloniei, Borut Pahor, o vază din ceramică lucrată manual de un celebru pictor vietnamez, dăruită de ambasadorul Vietnamului la Kiev, și un cufăr pentru bijuterii încrustat cu sidef, dăruit de ambasadorul Republicii Coreea din Kiev.

Toate cadourile pe care președinta Maia Sandu le-a primit în perioada respectivă au fost trecute în proprietatea Aparatului președintelui Republicii Moldova.

Dacă după trecerea cadoului în proprietatea entității publice, aceasta decide transmiterea lui către muzeu, bibliotecă, instituție, transmiterea gratuită în scopuri de caritate sau înstrăinarea.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?