Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Liliana Palihovici ajută femeile să-și croiască drum în politică

24 iul. 2018,, 13:51   Politică
2834 0

A dispărut din viața politică, dar nu și din cea educațională. Liliana Palihovici, fostă deputată și vicepreședintă a Parlamentului, dar și fosta vicepreședintă PLDM, a inițiat în iunie curent Academia de Liderism pentru Femei „Women 4 Leadership”.

Este un program de instruire care își propune să educe peste 140 de femei din diferite regiuni ale țării, interesate de politică și participare în procesele de luare a deciziilor, dar și de organizarea campaniilor publice eficiente și discurs public.

„În 10 ani de activitate politică, am avut multe provocări. Provocarea de a fi femeie în politică, provocarea de a nu-mi fi înțelese ideile și proiectele pe care le promovam, provocarea de a nu fi susținută. Mai tîrziu, mi-am dat seama că aș fi putut face mult mai multe lucruri, dacă atunci cînd am intrat în politică aș fi avut șansa să fiu instruită de femei și bărbați care au experiență politică. Ei m-ar fi putut învăța cum să negociez, cum să-mi construiesc mai bine argumentele, de ce sînt necesare coaliții mai puternice pentru a promova o anumită reformă sau schimbare în societate. Și atunci mi-am zis că, dacă voi avea ocazia să lansez o activitate de instruire și pregătire a femeilor care doresc să participe în procesele decizionale, atunci o voi face”, spune Liliana Palihovici.

Fosta deputată susține că își dorește să ajute femeile să fie mai bune decît a fost ea în activitatea politică.

Menționăm că Liliana Palihovici a fost deputată între anii 2010-2017.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?