COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 002 291   INFECTAȚI 396 768(+3255)   TRATAȚI 368 373     DECESE 10 470(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7825
Criza energetică stiri: 496

Lilian Carp a oferit detalii despre sesizarea depusă la Procuratură în dosarul 7 aprilie

25 noi. 2021,, 15:47   Politică
2349 2

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Lilian Carp a spus ce se conține în sesizarea pe care a depus-o la Procuratura Generală (PG), în baza căreia a fost reluată urmărirea penală în dosarul „7 aprilie”.

„Sesizarea a fost făcută în baza unei emisiuni care a avut loc la un post privat de televiziune, la care a participat finul lui Adrian Nichifor, Boris Sprîncean, care a oferit anumite informații care demonstrau implicarea lui Vlad Plahotniuc, în uzurparea puterii. Cel puțin asta a declarat și am cerut PG să verifice această informație”, a precizat deputatul pentru Agora.md.

Menționăm că PG de asemenea a inițiat verificarea informațiilor pe care le-a făcut Boris Sprîncean la data de 10 noiembrie, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Procurorul general interimar Dumitru Robu a dispus instrumentarea dosarului de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

În continuare, urmează ca procurorii PCCOCS să întreprindă acțiunile procesual-penale necesare investigării inclusiv a versiunii înaintate de către participantul la emisiune, potrivit căruia, anumite persoane pregătite aveau rolul de deturnare a evenimentelor, prin folosirea armelor de foc.


Investigațiile vor fi efectuate inclusiv prin prisma infracțiunilor de uzurpare a puterii de stat, dezordinilor în masă și imperativului securității naționale. În acest sens, procurorii vor valorifica și cooperarea cu alte instituții ale statului.

Boris Sprîncean a declarat în cadrul emisiunii televizate că în casa controversatului om de afaceri Adrian Nichifor, care acum este condamnat la 17 ani pentru omor, a văzut circa 14 lunete și zece pistoale.

Nașul său, Nichifor, i-a povestit că acestea au fost instalate pe clădiri și erau fixate pe manifestanți în timpul protestelor din aprilie 2009.

Boris Sprîncean susține că acest lucru nu ar fi fost posibil fără implicarea lui Vladimir Plahotniuc, fostul lider al democraților anunțat în căutare de organele de la Chișinău.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X