Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Liderul Transnistriei a vorbit despre relațiile "complicate" cu Republica Moldova

7 apr. 2021,, 14:30   Politică
2813 6

Transnistria are "relații complicate" cu Moldova, acest lucru se întîmplă de foarte mult timp, iar președintele ales Maia Sandu va trebui "să clarifice acest lucru mai devreme sau mai tîrziu".

Despre acest lucru a declarat liderul nerecunoscutei Republici Moldovenești Nistrene, Vadim Krasnoselski, într-un interviu pentru ziarul rusesc "Парламентская газета".

"Relațiile noastre sunt încă destul de complicate. Acestea sînt deocamdată întîlniri ale formatului "1+1", activitatea ședinței permanente în format "5+2". Problema nu constă nici măcar în Maia Sandu, problemele cu privire la procesul de negocieri în cadrul ședințelor permanente ale "5+2" au început în iunie 2019", a spus Vadim Krasnoselski.

Potrivit lui, în 2019, Moldova a împiedicat semnarea finală a Acordului de la Bratislava ca urmare a reuniunii permanente "5+2", apoi a împiedicat din nou semnarea acestuia în noiembrie 2019 în Bavaria.

"În plus, a scăzut brusc numărul de întîlniri ale grupurilor de lucru în formatul "5+2", precum și adoptarea anumitor decizii", a menționat așa-numitul președinte al nerecunoscutei RMN.


"Cel mai important lucru care s-a întîmplat este că Moldova nu și-a îndeplinit obligațiile care îi revin în baza acordurilor și înțelegerilor. Pandemia a agravat această situație și am întîlnit anul 2021 cu o pauză mare în procesul de negocieri", a spus Vadim Krasnoselski.

Potrivit lui, Maia Sandu, în calitate de președinte ales al Republicii Moldova, "a primit ce a primit", iar ea "va trebui să clarifice acest lucru mai devreme sau mai tîrziu".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?