X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Liderul PSRM spune că Găgăuzia va avea de suferit, dacă la guvernare vor veni partidele de dreapta

3 iun. 2021,, 12:00   Politică
4106 10

Președintele PSRM, Igor Dodon, susține că Unitatea teritorial administrativă Găgăuz-Yeri va avea de suferit, dacă la guvernare vor veni partidele de dreapta. Liderul socialiștilor a declarat, la postul public de televiziune „GRT” din Găgăuzia, că atitudinea acestora deja se conturează prin comportamentul pe care-l manifestă președintele Maia Sandu față de autonomie.

Dodon a îndemnat toate forțele politice care se află în organele de administrare ale regiunii să-și consolideze eforturile pentru a nu admite ca acest lucru să se întîmple.

”Trebuie să ne unim forțele, pentru că avem ce pierde. Riscăm să pierdem țara. Credeți-mă, dacă la putere vor veni politicienii de dreapta, regiunea va avea de suferit. Ei au acum funcția de președinte al țării și vedeți ce comportament are acesta față de autonomie. Trebuie să ne unim forțele și să învingem, nu sînt alte variante”, a declarat Dodon.

Amintim, președintele Maia Sandu a exclus bașcanul Găgăuziei din lista membrilor Consiliului Suprem de Securitate. În schimb, în componența CSS au fost incluși mai mulți reprezentanți ai ONG-urilor. Totodată, în cele șase luni de mandat președintele nu a vizitat niciodată autonomia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?