Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Liderul Platformei DA cere demisia lui Spînu

12 mai. 13:15   Politică
3204

Președintele interimar al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Dinu Plîngau cere demisia ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă.

Plîngău a menționat că deține probe care atestă fraudarea licitațiilor în domeniul energetic, prejudiciile fiind de milioane de euro. Politicianul a cerut efectuarea unei investigații și demiterea ministrului Spînu.

„Voi vorbi despre modul cum se fac licitații în domeniul energetic și cum activează unele structuri ale statului. În care se fraudează licitații, vorbim de sume foarte mari. Și vorbim despre demiterea unui Ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu și este vizat în lucrurile care le voi prezența astăzi. Primele semnale de derapaje foarte mari privind această licitație am aflat de la partenerii noștri români, în baza unor scrisori și plîngeri. Dacă licitația a pornit în 2020, trebuia să fie analizată cum se desfășoară aceatsa licitație.

Au fost sesizate autoritățile din R. Moldova și inclusiv Banca Mondială. Companiile au fost descalifacate, astea se află în plîngerile de la companiie din România. Această plîngere pe care o am și eu a fost semnalată președintelui Maia Sandu. A fost schimbată guvernarea și a fost retrimisă această plîngere și 2021 mai.

Ministrul Spînu trebuie urgent demis pentru toate aceste lucruri, va trebui să fie pornită o anchetă că vorbim de 10 de milioane de euro. Aici sînt materiale și documente care sînt vizați mulți oameni, dar lucrurile sînt destul de interesante. Am primit deja cereri prealabile la informațiile care le colectăm la partid. Ulterior, luînd în calcul că dosarul este foarte voluminos, colegii încă mai colectează informații. Fraudarea documentelor cu rețelele energetice cu România”, a declarat Dinu Plîngău.

5

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав