COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2957
Puterea stiri: 6915
Coronavirus stiri: 7681

Liderul PAS, primele declarații după alegeri: Avem pregătită garnitura guvernamentală

12 iul. 12:18   Politică
3132 6

"Învingătorii sînt cetățenii", a comentat președintele PAS, Igor Grosu, astăzi în cadrul unui briefing de presă, rezultatele alegerilor anticipate din 11 iulie.

El le-a mulțumit alegătorilor pentru încrederea acordată și pentru că "nu au încetat să creadă în țară".

"Victoria din 11 iulie nu este doar victoria PAS, este victoria oamenilor împotriva hoției, a cețățenilor împotriva corupției, este cea mai mare victorie pe care o așteptăm cu toții de prea mulți ani. Datorită oamenilor cinstiți și mulți ai Moldovei, am reușit! Vă mulțumim pentru lecția frumoasă de patriotism", a declarat Igor Grosu.

Politicianul a precizat că PAS are deja pregătită echipa guvernamentală, dar și un program de guvernare, acestea însă vor fi divulgate după validarea alegerilor.

"Avem deja pregătită garnitura guvernamentală, sîntem gata să numim un guvern și s[ prezentăm un plan guvernare. Avem mai multă lume bună, veți afla la momentul potrivit cine sînt. Este nevoie de voință politică pentru a schimba lucrurile", a spus Grosu.


Liderul formațiunii a mai aunțat că prioritățile mandatului de guvernare al PAS vor fi: curățarea justiției și instituțiilor statului, stoparea schemelor de corupție, atragerea investițiilor și fondurilor europene, majorarea pensiilor.

"Vom cere confiscarea averilor hoților, stoparea fluxurilor enorme de bani care se fură pe spatele cetățenilor de rînd. Ne propunem schimbarea drastică a modului cum funcționează instituțiile statului, cheltuim prea mulți bani pe instituții care nu-și fac treaba. Instituțiile vor trece printr-un audit financiar și funcțional. Trebuie să cunoaștem cît, cum și cine a furat din bugetele de instituții. Vom promova în funcții doar specialiști integri", a precizat Grosu.

Totodată, acesta a precizat că PAS își va ține promisiunea de majora pensia minimă pînă la 2000 de lei.

Într-un final, Igor Grosu a făcut un apel către toți cetățenii, inclusiv cei din diasporă, cu experiență relevantă în guvernare, justiție, economie, relații internaționale - să se implice în procesele transformaționale din țară.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽