Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Liderul Partidului Regiunilor, Alexandr Kalinin a depus actele la CEC

2 sep. 2020,, 13:59   Politică
821 0

Candidatul la funcția de președinte al Republicii Moldova din partea Partidului Regiunilor din Moldova, Alexandr Kalinin, a depus astăzi, 2 septembrie 2020, actele la Comisia Electorală Centrală, pentru înregistrarea grupului de inițiativă.

Alexandr Kalinin a declarat că membrii CEC urmează, în termen de 3 zile de la recepționarea actelor depuse, să verifice corectitudinea acestora și să decidă asupra înregistrării sau refuzului de a înregistra grupurile de inițiativă, transmite unimedia.info.

Conform prevederilor Codului electoral, grupul de inițiativă pentru susținerea candidatului se constituie din cel puțin 25 de persoane și cel mult 100 de persoane cu drept de vot.

Perioada de depunere a cererilor în vederea înregistrării grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova a demarat marți, 1 septembrie, și se va încheia la 11 septembrie 2020 inclusiv.

Pentru a fi înregistraţi în calitate de candidați, concurenții depun liste de subscripţie, care conţin semnăturile a cel puţin 1 5000 și nu mai mult de 2 5000 de alegători din cel puţin jumătate din numărul unităţilor administrativ-teritoriale de nivelul doi ale Republicii Moldova şi corespund altor prevederi ale prezentului cod.


Amintim că alegerile prezidențiale au fost stabilite pentru data de 1 noiembrie 2020, iar procesul de colectare a semnăturilor va demara în luna septembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?