X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Liderul autoproclamatei RMN s-a adresat conducerii Moldovei

5 ian. 16:02   Politică
6586 0

Așa-zisul președinte al autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, a făcut un apel către conducerea Republicii Moldova, îndemnînd autoritățile să renunțe la impunerea taxelor vamale pentru agenții economici din Transnistria, ceea ce Tiraspolul consideră o nouă formă de presiune economică asupra antreprenorilor transnistreni implicați în activitatea economică externă.

Vadim Krasnoselski a menționat că la începutul lunii ianuarie, în timpul sărbătorilor de iarnă, antreprenorii transnistreni, persoane fizice și juridice au aflat despre noile taxe introduse de vama moldovenească pentru agenții economici transnistreni.

"Mai simplu vorbind, Moldova a impus anumite taxe pentru Transnistria. Să spun că a fost un șoc pentru noi? Probabil că nu. Neașteptat? Probabil că da. Anume neașteptat. De ce nu a fost un șoc? Întreaga istorie a relațiilor dintre Transnistria și Republica Moldova este plină de astfel de evenimente și astfel de situații", a declarat liderul autoproclamatei RMN.

În continuare, el a prezentat versiunea sa despre istoria acestei relații dintre Chișinău și Tiraspol, de la 23 iunie 1990 pînă în prezent, subliniind că decizia privind noile taxe are legătură cu evenimentele anterioare. El a criticat acțiunile părții moldovenești, acuzînd-o de separatism și de distrugerea RSS Moldovenești în întregime.

De asemenea, Vadim Krasnoselski a acuzat autoritățile moldovenești de agresiune împotriva Transnistriei și de încălcarea valorilor umane declarate de Europa. Potrivit lui, introducerea noilor taxe vamale reprezintă o încălcare a drepturilor omului și a dreptului la activitate antreprenorială.


Președintele autoproclamatei RMN a îndemnat autoritățile Moldovei la normalizarea relațiilor și negocieri pașnice, subliniind importanța dialogului pentru soluționarea problemelor dintre cele două părți.

În alocuțiunea sa, Krasnoselski și-a exprimat opinia că situația actuală nu este o victorie pentru Moldova, ci mai degrabă o înfrîngere morală a acesteia, și a cerut o revizuire a politicii față de Transnistria.

"Cer autorităților moldovenești să chibzuiască și să evite calea agresiunii și să aleagă calea negocierilor normale, pașnice și pozitive, ceea ce vă îndemn mereu să faceți. Poate că într-o zi mă veți auzi", a spus el.

79
5
0
2
27

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?