Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Liderii opoziției transnistrene au declarat greva foamei

15 noi. 2021,, 14:30   Politică
3225 0

Liderii opoziției transnistrene, Oleg Horjan și Serghei Mirovici, au anunțat greva foamei pe 15 noiembrie, pentru a atrage atenția comunității internaționale la preluarea puterii în Transnistria de către gruparea criminală organizată reprezentată de firma Sheriff și proprietarul său Victor Gushan, transmite eNews.

Despre acest lucru se vorbește în mesajul serviciului de presă al Uniunii forțelor de opoziție, publicat în grupul Facebook ”Приднестровье-Россия!”

"Astăzi, deținuții politici au transmis un mesaj ambasadelor Rusiei, SUA, UE și Misiunii OSCE în Moldova, Președintelui Republicii Moldova Maia Sandu și procurorului general al Republicii Moldova (aceste adresări vor fi publicate).

Oleg Horjan și Serghei Mirovici au trimis o scrisoare lui Vadim Krasnoselski, în care au prezentat următoarele cerințe regimului din Transnistria:

1. Să permită accesul la ei a reprezentanților ambasadelor Rusiei, SUA, UE și Misiunii OSCE în Republica Moldova;


2. Să permită accesul unui reprezentant al Guvernului Republicii Moldova;

3 Să permită accesul la ei a reprezentanților mass-media", se arată în textul mesajului.

Reamintim că șeful Partidului Comunist din Transnistria, liderul opoziției unite al nerecunoscutei RMN, Oleg Horjan, de trei ani își ispășește pedeapsa în penitenciarului Nr. 1 din satul Glinoe, raionul Grigoriopol, Transnistria.

În noiembrie 2018, Curtea Supremă din Transnistria l-a condamnat la patru ani și jumătate de închisoare pentru o acuzație fabricată de "acțiune violentă împotriva unui reprezentant al autorităților".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?