Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Lesnic, despre situaţia privind uzina de la Rîbnița

11 mai. 2019,, 17:15   Politică
3984 0

„Recunosc că într-adevăr a existat o corespondență oficială nu doar la nivel național, dar și la nivel internațional, cu privire la subiectul uzinei metalurgice”.

Așa a comentat, într-o conferință de presă, viceprim-ministrul pentru reintegrare, Cristina Lesnic, intervenția premierului Pavel Filip în anularea sancțiunilor impuse de Ucraina Uzinei Metalurgice de la Rîbnița, spunînd că problema a fost discutată și anul trecut la ședința în formatul 5+2, scrie IPN.

Potrivit Cristinei Lesnic, Chișinăul nu este interesat să creeze blocaje sau bariere administrative niciunui agent economic. „Abordarea noastră este echilibrată indiferent dacă agentul economic este înregistrat oficial pe malul drept sau pe malul stîng al Nistrului. Reconfirm că astăzi acest agent economic este cu statut legal în registrul nostru”, a menționat Cristina Lesnic.

Viceprim-ministrul pentru reintegrare spune că nu vede nimic ieșit din comun atunci cînd Guvernul intervine cu acțiuni prin care să asigure ca fiecare agent economic să poată desfășura activitatea în mod normal, fără blocaje sau bariere administrative.

Reprezentantul special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Franco Frattini, a spus că acțiunea Guvernului de la Chișinău elimină obstacolele administrative.

Potrivit RISE Moldova, premierul Pavel Filip și-a folosit influența pentru a ajuta Uzina Metalurgică de la Rîbnița să scape de sancțiunile Ucrainei impuse în mai 2018 la pachet cu alte peste 700 de entităţi conectate cu Moscova. Într-o investigație comună cu o echipă din Ucraina, se arată o scrisoare semnată de Pavel Filip, în care acesta cere de la administrația de la Kiev nu doar să anuleze embargoul impus uzinei din regiunea separatistă, ci și să înceteze orice investigații în legătură cu aceasta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?