COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Legea Procuraturii a fost votată în lectura a doua în parlament

Legea Procuraturii a fost votată în lectura a doua în parlament

Proiectul de modificare a Legii Procuraturii, propus de Ministerul Justiției, a fost aprobat de Parlament în lectura a doua. Inițiativa legislativă a primit voturile a 55 de deputați, care s-au aflat în Parlament după ora 22:00.

Pentru lectura finală a documentului au fost luate în calcul amendamentele deputaților, propunerile comisiilor permanente și obiecțiile de ordin tehnic ale Direcției juridice a Parlamentului, care au fost incluse într-o anexă adițională la proiect, a precizat Sergiu Litvinenco, președintele Comisiei juridice a Legislativului.

Amintim că noua Lege a Procuraturii modifică procedura de alegere și numire a procurorului general. Concursul va fi anunțat de Ministerul Justiției, iar o comisie specială va desemna cîțiva candidați pentru șefia Procuraturii. Lista va fi înaintată Consiliului Superior al Procurorilor, care va desemna procurorul general și îl va înainta pentru numire șefului statului.


Concursul anunțat anterior de CSP urmează a fi anulat, pentru ca noul procuror general să fie ales după noile modificări făcute la Legea Procuraturii.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load