X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Legea ONG-urilor, adoptată cu voturile a 95 de deputați

11 iun. 2020,, 16:54   Politică
2581 1

Parlamentul a votat în lectură finală proiectul de lege cu privire la activitatea ONG-urilor, care reprezintă o condiție pentru obținerea finanțării 30 de milioane de euro din suportul macrofinanciar din partea UE.

Discuțiile pe marginea proiectului s-au lăsat cu dezbateri. A fost nevoie ca Parlamentul să ia o pauză, astfel ca membrii Comisiei Juridice să se convoace repetat în ședință. În cele din urmă, „pentru” au votat 95 de deputați.

Noua lege va reglementa cadrul juridic al organizațiilor necomerciale. Au fost simplificate procedurile de înregistrare și activitate a acestora, prin racordarea la practicile internaționale privind libertatea de asociere.

Oportunitatea Legii cu privire la organizațiile necomerciale rezidă în faptul că, fiind elaborată în perioada anilor 1996-1999, legislația națională în domeniul libertății de asociere, în pofida mai multor modificări, nu oferă soluții realităților moderne din sectorul respectiv.

Membrii Comisiei Juridice au avut de examinat 100 de amendamente la proiectul de lege, înaintat de societatea civilă și deputați după adoptarea acestuia în prima lectură, în sesiunea de primăvară-vară 2018.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?