COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Legea care a permis eliberarea înainte de termen a lui Filat ar putea fi anulată

Legea care a permis eliberarea înainte de termen a lui Filat ar putea fi anulată

Guvernul a propus suspendarea prevederii legislative care a permis eliberarea din închisoare înainte de termen a fostului premier Vlad Filat și altor deținuți pe motivul condițiilor de detenție proaste.

În nota informativă care însoțește propunerea, se spune că peste 1500 de deținuți au beneficiat de reducerea pedepsei de la introducerea acestui mecanism compensatoriu la 1 ianuarie 2019 și pînă la 10 februarie curent. Mecanismul a fost introdus pentru a se evita noi condamnări ale Republicii Moldova la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului din cauza condițiilor proaste din închisori, transmite Noi.md cu referire la Europa Liberă.

Dacă propunerea de suspendare va fi acceptată de parlament, guvernul se obligă să prezinte un alt mecanism compensatorii, pînă la 1 septembrie.


Combinînd aceasta și altă facilitate legislativă, fostul premier Vlad Filat a ieșit din închisoare pe 3 decembrie 2019 la mai puțin de jumătate din pedeapsa de nouă ani de închisoare la care fusese condamnat pentru corupție.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load