X 
Transnistria stiri: 1395
Eurovision stiri: 502

Leancă s-a împrumutat pentru a dona bani unui partid din România

2 sep. 2019,, 12:40   Politică
3024 2

Fostul prim-ministru al R. Moldova, Iurie Leancă, care a candidat la alegerile europarlamentare pe listele partidului de peste Prut, „PRO România”, a donat pentru această formațiune politică peste jumătate de milion de lei.

Conform raportului veniturilor și cheltuielilor electorale ale „PRO România”, 15 persoane au donat pentru partid aproape 1,5 milioane de euro. Printre donatori s-a numărat și Iurie Leancă, care a donat pentru partid 133 de mii de lei românești, echivalentul a 552 de mii de lei. Banii nu au venit însă din sursele personale ale lui Leancă, cei 133 de mii de lei fiind împrumutați.

Conform declarației de avere și interese personale pentru 2019, Iurie Leancă a contractat două împrumuturi de la colegii de partid, în mărime de 63 de mii de lei românești de la Chihai Luminița-Paula și 70 de mii de lei românești de la Nechifor Cătălin-Ioan.

Fostul premier al R. Moldova, Iurie Leancă a figurat cu numărul patru în lista partidului PRO România pentru alegerile europarlamentare, însă nu a reușit să obțină un mandat în Parlamentul European.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?