COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Leancă nu a obținut mandat de deputat european

Leancă nu a obținut mandat de deputat european

Singurul politician din Moldova care a candidat la europarlamentare, Iurie Leancă nu a obținut mandat de deputat european.

Partidul pe listele căruia a concurat a luat doar două mandate, iar liderul PPEM era pe locul patru în listă, transmite protv.md.

În schimb, Traian Băsescu și Eugen Tomac, care și-au făcut campanie la Chișinău, au obținut fotolii în Parlamentul de la Bruxelles.


Potrivit rezultatelor provizorii, afișate de site-ul parlamentului european, în legislativul comunității UE ar intra șase partide din România.

Cele mai multe locuri le-ar lua PNL-ul, urmat de formațiunea lui Liviu Dragnea, apoi de Alianță USR-PLUS, condusă de Dacian Ciolos.

Totuși, liderul PPEM ar avea șanse să obțina un mandat, dacă unul din cei doi se retrage în favoarea lui. Leancă nu a vrut deocamdată să comenteze rezultatele preliminare.

Un mandat de eurodeputat înseamnă nu doar notorietate, dar și o leafă pe măsură. Salariul net lunar se ridică la 6.800 de euro.

Pe lîngă asta, parlamentarul UE primește o serie de îndemnizații, de la cele pentru cheltuieli generale – alte 4.500 de euro lunar, plus cheltuieli de deplasare, printre care, doar diurna se ridică la 320 de euro. Aleșii au un mandat de 5 ani, adică pînă în 2024.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load