COVID-19 : VACCINAȚI 1 008 613  INFECTAȚI 423 56 (+6199)   TRATAȚI 374 873     DECESE 10 584(+18)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 543
Coronavirus stiri: 7868

Leancă nu a obținut mandat de deputat european

28 mai. 2019,, 07:42   Politică
6112 7

Singurul politician din Moldova care a candidat la europarlamentare, Iurie Leancă nu a obținut mandat de deputat european.

Partidul pe listele căruia a concurat a luat doar două mandate, iar liderul PPEM era pe locul patru în listă, transmite protv.md.

În schimb, Traian Băsescu și Eugen Tomac, care și-au făcut campanie la Chișinău, au obținut fotolii în Parlamentul de la Bruxelles.

Potrivit rezultatelor provizorii, afișate de site-ul parlamentului european, în legislativul comunității UE ar intra șase partide din România.

Cele mai multe locuri le-ar lua PNL-ul, urmat de formațiunea lui Liviu Dragnea, apoi de Alianță USR-PLUS, condusă de Dacian Ciolos.


Totuși, liderul PPEM ar avea șanse să obțina un mandat, dacă unul din cei doi se retrage în favoarea lui. Leancă nu a vrut deocamdată să comenteze rezultatele preliminare.

Un mandat de eurodeputat înseamnă nu doar notorietate, dar și o leafă pe măsură. Salariul net lunar se ridică la 6.800 de euro.

Pe lîngă asta, parlamentarul UE primește o serie de îndemnizații, de la cele pentru cheltuieli generale – alte 4.500 de euro lunar, plus cheltuieli de deplasare, printre care, doar diurna se ridică la 320 de euro. Aleșii au un mandat de 5 ani, adică pînă în 2024.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X