X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Leancă despre introducerea obiectivului european în Constituție

10 oct. 2018,, 07:42   Politică
4275 6

Din momentul în care în Constituție, legea supremă a țării, la care se raportează toate celelalte legi, decizii, hotărîri, regulamente etc., va fi stipulat negru pe alb că obiectivul de integrare europene a țării este unul prioritar, care guvernează asupra tuturor celorlalte priorități, acesta devine un mesaj puternic simbolic.

Declarația aparține viceprim-ministrului pentru integrare europeană, Iurie Leancă, transmite IPN.

„Din păcate, după 27 de ani de independență, noi încă nu sîntem pe calea de ireversibilitate în mișcarea spre Occident. Încă avem puternice forțe revanșarde, nostalgice, care pledează, inducînd lumea în eroare, pentru cu totul alte obiective”, a menționat Iurie Leancă în cadrul emisiunii „Tema zilei” de la postul de televiziune Canal2.

Iurie Leancă spune că votul Parlamentului pe acest subiect poate fi considerat un test extrem de serios al maturității și al responsabilității față de viitorul Republicii Moldova. „Eu sper foarte mult că rațiunea va triumfa și toți cei care se declară pro-europeni, pro-occidentali, care își arată dragostea nețărmurită față de acest obiectiv de integrare europene, să voteze în susținerea acestui amendament”, a notat Iurie Leancă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?